♥♥ When two Cultures mixed (。◕‿◕。) Anything in my Page are only simple thing, but I did it with great love.

Tahu Isi (Stuffed tofu)

Stuffed tofu or in Indonesia we called Tahu Isi, one from many kind favorite snack in Indonesia. Main ingredient, of course tofu. For the stuffing we can vary with many kinds as our favorite like vegetables, chicken, etc.
Today I made stuffed tofu with vegetables filling. Simple but enough to ease my homesick to Indonesia...
If you want to try to make it, let's start with the ingredients...



Ingredients:
- 4 cut out a square. cut into triangles and fry until cooked.
- 1 large carrot. coarse grated or cut into match shape.
- 2 tablespoons bean sprouts
- 3 stalks spring onions. minced
- 1 medium size onion. finely chopped
- 3 cloves of garlic. Finely chopped
- Salt and pepper to taste
- 2 tablespoons cooking oil
- 2 teaspoons flour
For flour dough layers:
- 3 tablespoons flour
- 2 tablespoons Tapioca
- 1 tablespoon rice flour
- 1 egg
- A little water
- Oil for frying.


How to cook:
- Tofu that has been fried, cut at the edges and take out inside part for stuffing.
For stuffing:
1) saute onion and garlic until fragrant. Add the carrots, bean sprouts and tofu inside. Saute until wilted carrots (if necessary, give a little water).
2) Put salt and pepper. Taste the flavor. Last enter scallions. Stir briefly, turn off the heat.

making layer of flour dough:
Mix all ingredients (except oil for frying). Give just a little water so that dough is not too thin.
Final touch
Fill each dough tofu with stuffing and dipped in a batter of flour. Fry until golden brown.

Enjoy while it's warm with chilly sauce or hot chilly pepper.


Bahasa Indonesia


Tahu Isi, salah satu dari banyak jenis makanan favorit di Indonesia. Bahan utama, dari tahu tentu saja. Untuk isian kita bisa bervariasi dengan berbagai jenis favorit kita misalnya sayur-sayuran, ayam, dll


Hari ini saya membuat tahu isi dengan isi sayuran .Sederhana tapi cukup untuk mengurangi rindu saya pada tanah air ...




Bahan-bahan:
- 4 potong tahu persegi. potong menjadi bentuk segitiga dan goreng hingga matang.
- 1 buah wortel ukuran besar. parut kasar atau potong bentuk korek api
- 2 sdm taoge
- 3 batang bawang daun. potong halus
- 1 bawang ukuran sedang. cincang halus
- 3 siung bawang putih. Cincang halus
- garam dan merica sesuai selera
- 2 sdm minyak untuk menumis
- 2 sdt terigu


Untuk adonan lapisan tepung:
- 3 sdm terigu
- 2 sdm tapioca
- 1 sdm tepung beras
- 1 butir telur
- sedikit air
- minyak untuk menggoreng.


Cara memasak:
- Tahu yang sudah digoreng, belah pinggirannya dan ambil isinya untuk campuran isian
untuk isian:
1) tumis bawang dan bawang putih hingga harum. Tambahkan wortel, taoge dan bagian dalam tofu. Tumis hingga wortel layu (jika perlu, beri sedikit air).
2) Masukkan garam dan merica bubuk. Cicipi rasanya. Terakhir masukkan irisan daun bawang. Aduk sebentar, matikan api.
untuk adonan lapisan tepung:
Campur semua bahan (kecuali minyak untuk menggoreng). Beri sedikit saja air agar adonan tidak terlalu encer.
Penyelesaian
Isi masing-masing tahu dengan adonan isi, celupkan di adonan tepung dan goreng hinggak kuning kecoklatan.

Sajikan hangat dengan cabe atau saus cabe.
loading...

No comments:

Post a Comment

Loving my blog? Please help me to share to your friends and tell to the world that my blog contents are valuable and interesting to visit. Subscribe or follow my Facebook, Tweeter, Pinterest or my G+

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

I've been writing this blog:

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Copyright

MyFreeCopyright.com Registered & Protected

My License

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 United States License. www.myhomediaryinturkey.blogspot.com