Pages - Menu

Fındık Patatesli Tavuk Budu Paçası (Turkish Chicken thighs and potato)



Malzemeler:
  • 6 adet tavuk budu
  • 1 çay bardağı mısır yağı
  • 3 adet büyük domates (kabuğu soyulup kare doğranmış)
  • 3 adet soğan (ince doğranmış)
  • 8 diş sarımsak
  • 4 adet büyük patates
  • Tuz, karabiber
  • ½ demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • ½ demet nane (ince kıyılmış)
  • 2 çorba kasığı sirke
  • 2 su bardağı su
 Yapılışı :
Tencere içinde yağı kızdırın. Soğanı ve sarımsağı koyup. Karıstırarak biraz renk aldırın. Butlari ilave ettikten sonra. Agaç kaşık ile alt üst ederek biraz kızartın. Uzerine domates ve 2 bardak su ekleyin. Kaynamaya bırakın. Üzerinde olusan köpüğü alın. Patatesleri ilave edip.. 20 dakika kısık ateşte pişirin. Lezzetini kontrol ettikten sonra. Nane veya maydanoz serpiştirerek. Servis yapın. 
Afiyet Olsun.

English

Ingredients
  • 6 pieces chicken leg
  • 1 tea cup corn oil
  • 3 large tomatoes (chopped square shell peeled)
  • 3 onions (finely chopped)
  • 8 cloves garlic
  • 4 large potatoes
  • Salt and pepper to taste
  • ½ bunch parsley (chopped fine)
  • ½ bunch mint (finely chopped)
  • 2 tablespoons vinegar
  • 2 cups water

How to cook:
Heat oil in saucepan. Put the onion and garlic. Stir a little until transparent. add Chicken legs. With wooden spoon upside down and fry a bit. Add the tomato slices and 2 cups water. Let it boil. Remove the foam that might be appear. Add potatoes and stir again .. Cook on low heat 20 minutes. After checking the taste. Sprinkle with mint or parsley. Serve.
Enjoy your meal.

No comments:

Post a Comment

Enjoying my blog? Help spread the word by sharing it with your friends and letting everyone know that my content is valuable and worth visiting. Don’t forget to subscribe or follow me on Facebook, Twitter, Pinterest, or Instagram!