Resep dalam Bhs Indonesia ada dibagian bawah
Merhaba From Tรผrkiye ๐
First of all, I'd like to thank you for visiting my blog. I hope you can come back, again and again, to check up on any beyond Indonesian or Turkish food or something sweet that you might love. Your comments and emails brighten my days and make this simple blog thing worthwhile ๐๐
And make sure you subscribe to my Youtube channel and turn on the bell sign to get more video recipes.
Making your own fajita seasoning couldn’t be any easier. Just gather a few spices, mix them all together, and use them immediately or store them for months. Fajita seasoning is a quick way to give your recipes authentic Mexican flair.
Most fajita seasoning mixes are made up of a few simple Mexican spices, like cumin and chili powder, plus some additional spices, like paprika, garlic powder, onion powder, and cayenne pepper.
According to The Austin Chronicle, Mexican ranch workers living in West Texas in the 1930s are credited with creating this delicious dish, which has since become a Tex-Mex staple.
How to Store Seasoning:
Keep it in an air-tight jar and store it in a cool dry place in the pantry or a shelf in your kitchen. This will help keep it fresh longer. You can double or triple this homemade seasoning to keep on hand and always ready when making fajitas anytime.
How Long Does Fajita Seasoning Last?
If you keep it properly like I mentioned above, this spice mix will last up to 6 or even 7 months.
Don't forget to subscribe to my YT channel
Homemade Fajita Seasoning
By: รitra's Home Diary
Make about 1 cup
What you need:
๐ง ¼ cup of cayenne chili pepper
๐ง 3 tbsp paprika
๐ง ¼ cup of cayenne chili pepper
๐ง 3 tbsp paprika
๐ง 2 tbsp ground cumin
๐ง 1 tbsp fine salt
๐ง 4 tsp oregano
๐ง 3 tsp black pepper powder
๐ง 2 tsp garlic powder
๐ง 2 tsp onion powder
๐ง 2 tsp onion powder
How to:
In a clean bowl mix all spices ingredients, and stir well until everything is well combined. Keep in an airtight cleaned dry spice jar.
Let's befriend at Instagram; @citra_homediary
If you making this recipe, please let me know.
Use hashtag #citrashomediary_recipe and tag me ๐ Send me some ๐
BAHASA INDONESIA
ุจِุณْู
ِ ุงَِّููู ุงูุฑَّุญْู
َِู ุงูุฑَّุญِูู
ุงูุณَّูุงَู
ُ ุนََُْูููู
ْ َูุฑَุญْู
َุฉُ ุงِููู َูุจَุฑََูุงุชُُู
Merhaba dari Tรผrki semuanya ๐
Terima kasih udah mampir kemari ya. Boleh kok tinggalkan kesan dan pesan di kolom komen dibawah... Saya akan sangat-sangat berterima kasih dan makin semangat update-update ๐
Oh iya.. jangan lupa untuk subscribe youtube channel saya dan aktifkan tanda bell nya untuk dapat video resep baru saya ya.
Kali ini saya ingin berbagi salah satu bumbu / spicemix yang rutin selalu ada di stok, yaitu Fajita spice mix.
Apa sih bumbu Fajita itu?
Bumbu Fajita (Fajita spicemix) adalah bumbu yang terdiri dari campuran dari beberapa macam bahan (bumbu) khas berasal dari Mexico.
Bumbu Fajita terdiri dari apa saja?
Sebagian besar campuran bumbu fajita terdiri dari beberapa bumbu Meksiko sederhana, seperti jinten dan bubuk cabai, ditambah beberapa bumbu tambahan, seperti paprika, bubuk bawang putih, bubuk bawang merah, dan bubuk cabai rawit.
Bumbu ini juga sudah sangat populer mulai dari Amerika (terutama negara bagian Texas), sampai ke belahan dunia lainnya.
Membuatnya cukup mudah. Biasanya untuk membuat steak daging atau ayam Fajita, bumbu ini selalu dibuat.
Yuukk, yang ingin mencoba juga bisa coba versi sederhana saya. Cepat dan mudah tapi tidak kalah berbeda dengan versi aslinya.
Don't forget to subscribe to my YT channel
Homemade Fajita Seasoning
By: รitra's Home Diary
Hasi jadi kurleb 1 cup
Bahan-bahan:
๐ง ¼ gelas bubuk cabe rawit (cayenne chili pepper)
๐ง 3 sdm bubuk paprika (saya pakai smoked paprika)
๐ง ¼ gelas bubuk cabe rawit (cayenne chili pepper)
๐ง 3 sdm bubuk paprika (saya pakai smoked paprika)
๐ง 2 sdm bubuk jintan (cumin)
๐ง 1 sdm garam halus
๐ง 4 sdt oregano
๐ง 3 sdt bubuk merica hitam
๐ง 2 sdt bubuk bawang putih
๐ง 2 sdt bubuk bawang bombay
๐ง 2 sdt bubuk bawang bombay
Cara membuat:
Campur semua bahan diatas dan aduk hingga tercampur rata.
Simpan dalam toples bersih kedap udara.
Simpan di temฤat sejuk dan kering agar lebih awet.
Note: Bumbu bisa dipakai dalam 6 sampai 7 bulan asal tidak berubah warna dan aromanya.
No comments:
Post a Comment
Loving my blog? Please help me to share to your friends and tell to the world that my blog contents are valuable and interesting to visit. Subscribe or follow my Facebook, Tweeter, Pinterest or my instagram