♥♥ When two Cultures mixed (。◕‿◕。) Anything in my Page are only simple thing, but I did it with great love.

LEMON POPPY SEED YOGURT CAKE WITH VIDEO

Resep dalam Bhs Indonesia ada dibagian bawah










Merhaba From Türkiye 👋

First of all, I'd like to thank you for visiting my blog. I hope you can come back, again and again, to check up any beyond Indonesian or Turkish food or something sweets that you might love. Your comments and emails brighten my days and make this simple blog thing worthwhile 😍💛

LEMON POPPY SEED YOGURT CAKE | Çitra's Home Diary

I am not really in the mood of baking lately. Since the online class for my daughter starts a few weeks ago, I also get involved in it cause you know, 9 years old kid can not really understand how to set up a camera or microphone or if a problem suddenly comes up with the zoom or computer, I should always ready beside her. Since morning to half day.
Mostly I just cook simple things or something freezer-friendly so I can more concentrate on my kid school program.

This pandemic really changes our life! Hope it'll end up soon and we can have our normal life back. Kids go to school and meet with their friends and have a happy childhood life.



You may like this  STRAWBERRY CHEESECAKE    



LEMON POPPY SEED YOGURT CAKE | Çitra's Home Diary. #lemoncake #coffeecake #lemon #poppyseed #dessert #lemonkek

Tomorrow is the weekend day, so it's my chance to bake something for the weekend.
My choice goes to this Lemon cake. It's a bright, packed with lemony flavor, and easy cake to make
The lemon comes two ways: in the cake and in the glaze, which keeps everything so yummy and moist. For extra texture, I added poppy seed.
It works in any season, any occasion, and any mood. Plus your family will be calling dibs for the last piece every time.


I think you should try this ORANGE YOGURT MINI CAKE WITH ORANGE GLAZE


LEMON POPPY SEED YOGURT CAKE | Çitra's Home Diary. #lemoncake #coffeecake #lemon #poppyseed #dessert #lemonkek

So, for you lemon cake lover, or not 😊 you should try this soon. It is perfect also to accompany your coffee and tea time. 




LEMON POPPY SEED YOGURT CAKE
By: Çitra's home Diary

make one 24 cm bundt pan

Ingredients

🍋 1 cup (245 gr) thick plain yogurt
🍋 2 large eggs
🍋 1 tsp vanilla extract
🍋 Lemon zest from 2 medium lemons
🍋 2 Tbsp poppy seeds
🍋 1 cup ( 200 gr) sugar
🍋 2 cups (240 gr) all-purpose flour
🍋 1 packet (10 gr) baking powder
🍋 ¼ tsp salt
🍋 ½ cup (115 gr) vegetable oil

For the glaze
🍋 jus from 1 lemon
🍋 2 cup confectioner sugar

How to make:

1) Preheat oven to 175℃ (350℉). Grease or spray and dust with flour one 24 cm (10") bundt pan, set aside.

2) In a medium bowl whisk together yogurt, eggs, vanilla, lemon zest, and poppy seeds. Whisk until combine. Set aside.

3) In a large bowl combine sifted flour, sugar, baking powder, and salt. Whisk in yogurt mixture. Whisk just until combine. Add oil and stir until combined. 

4) Pour the batter in prepared pan and bake for 40-45 minutes, until top springs back or a tester inserted in cake comes out clean. 
Let it rest over a cooling rack and unmold after cool.
Note: Temperature and baking time is only guidance, adjust according to your own oven.

For the glaze, combine the confectioners' sugar and the lemon juice in a bowl, mixing with a wire whisk until smooth. Add more sugar if you prefer a thicker glaze.
Pour over the tops of the cakes and allow the glaze to drizzle down the sides.

Enjoy and happy baking 💛







Follow me at Instagram; @citra_homediary
If you making this recipe, please let me know. 
Use hashtag #citrashomediary_recipe and tag me 😊 Send me some 💚


PIN THIS FOR LATER
⇩ ⇩ ⇩ ⇩  ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩
LEMON POPPY SEED YOGURT CAKE | Çitra's Home Diary. #lemoncake #coffeecake #lemon #poppyseed #dessert #lemonkek

*********************************************************************






BAHASA INDONESIA


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Merhaba dari Türki semuanya 👋

Terima kasih udah mampir kemari ya. Boleh kok tinggalkan kesan dan pesan di kolom komen dibawah... Saya akan sangat-sangat berterima kasih dan makin semangat update-update 💟

LEMON POPPY SEED YOGURT CAKE | Çitra's Home Diary. #lemoncake #coffeecake #lemon #poppyseed #dessert #lemonkek

Udah lama gak baking lemon cake. Sebenarnya udah beberapa minggu ini sih males dan gak mood baking- mem-baking 😃
Selain gak ada mood, juga lebih konsen ke program belajar anak saya yang udah mulai kelas online karena libur musim panas udah selesai. Kelas online bagi beberapa orang tua cukup merepotkan, apalagi yang gak terbiasa dengan tehnologi yang ada sekarang.
Masalah teknis sering muncul tiba-tiba yang bikin senewen. Entah itu jaringan internetnya, atau masalah aplikasinya. Terus kita harus ngontrol homework dia, make sure kalau anak sudah benar mengerti materi yang disampaikan gurunya lewat online. Sebab bagi beberapa anak, metode face to face lebih mudah dimengerti daripada online seperti sekarang ini.



Coba resep ini juga deh ORANGE WITH POPPYSEED CHIFFON CAKE



Yaahh...begitulah sisi dampak akibat pandemi covid yang meng-global tahun 2020 ini. Selalu berdo'a agar pandemi ini lekas berlalu. Kasihan juga anak yang tidak bisa mengakses komputer atau internet untuk proses belajar mengajar online ini. Atau orang ta dengan anak lebih dari satu yang mungkin jadwal kelas online nya harus bersamaan....

LEMON POPPY SEED YOGURT CAKE | Çitra's Home Diary. #lemoncake #coffeecake #lemon #poppyseed #dessert #lemonkek

Oke, kembali ke soal baking lagi ya.... kemarin tiba-tiba pengen bikin lemon cake setelah lihat lemon murah banget di pasar, tidak seperti hari biasanya. Maka saya borong sekalian 2 kilo 😃
Selain memang untuk bikin salad sehari-hari, sebagian saya mau bikin lemon curd.
Juga saya kepikiran bikin cake yang gak eneg dan seger, ya ini... lemon cake dengan glaze lemon juga.
Untuk memperkaya rasa dan teksture saya juga tambahkan poppy seed, Bahasa Indonesianya poppy seed apa ya?? ada yang tahu nggak?
Tapi kalau nggak ada poppy seed juga bisa kok bikin cake ini, skip aja gak pakai poppy seed ini.




Cake ini gampang dan cepat banget bikinnya, gak pakai mikser elektrik dan cuman butuh 2 bowl (baskom). Inı saja anak saya yang bikin, saya yang ambil videonya 😊
Yuukk..ajak si kecil ke dapur juga bikin lemon cake yang lezat dan bergizi ini.





LEMON POPPY SEED YOGURT CAKE
Oleh: Çitra's Home Diary

Untuk loyang tulban 24 cm atau loyang kotak 20 cm

Bahan-bahan:

🍋 1 gelas (245 gr) yogurt tawar kental
🍋 2 telur besar
🍋 1 sdt vanilla extract
🍋 Parutan kulit jeruk lemon (jangan sampai kena bagian putihnya)
🍋 2 sdm poppy seeds
🍋 1 gelas ( 200 gr) gula kastor
🍋 2 gelas (240 gr) Terigu serba guna/ protein sedang
🍋 1 paket (10 gr) baking powder
🍋 ¼ sdt garam halus
🍋 ½ gelas (115 gr) minyak sayur/ zaitun

Untuk glasur
🍋 perasan lemon dari 1 buah lemon
🍋 1 gelas gula halus

Cara membuat:

1) Panaskan oven suhu 175℃. Olesi loyang dengan margarine dan taburi dengan tepung tipis-tipis. Sisihkan.

2) Dalam mangkok ukuran sedang campur jadi satu; yogurt, telur, vanilla, parutan kulit lemon dan poppy seed (jika pakai). Aduk dengan wire whisk hingga tercampur rata. Sisihkan.

3) Dalam mangkok ukuran besar, campuran tepung yang diayak, baking powder, gula kastor dan garam. Lalu tuangi campuran yogurt diatas. Aduk rata dengan whisk sampai tercampur rata saja. Lalu campurkan minyak, aduk rata.

4) Tuang ke loyang  yang sudah disiapkan. Panggang dalam oven kurleb 40-45 menit, tes tusuk hingga kering bagian dalamnya.
Angkat dari oven dan dinginkan diatas rak pendingin sampai dingin.
Note: Suhu dan waktu memanggang sesuaikan dengan kondisi oven masing-masing ya.

Untuk lemon glaze/ glasur
Campur perasan jeruk lemon dan gula halus, aduk hingga semua tercampur rata. Jika ingin lebih kental, bisa ditambahkan gula halusnya- sesuai selera saja.

Sajikan lemon cake dengan siraman glasur diatasnya.

Selamat mencoba, semoga bermanfaat.


Follow me at Instagram; @citra_homediary
If you making this recipe, please let me know. 
Use hashtag #citrashomediary_recipe and tag me 😊 Send me some 💚





loading...

No comments:

Post a Comment

Loving my blog? Please help me to share to your friends and tell to the world that my blog contents are valuable and interesting to visit. Subscribe or follow my Facebook, Tweeter, Pinterest or my G+

I've been writing this blog:

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My License

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 United States License. www.myhomediaryinturkey.blogspot.com

Copyright

MyFreeCopyright.com Registered & Protected