♥♥ When two Cultures mixed (。◕‿◕。) Anything in my Page are only simple thing, but I did it with great love.

STARBUCKS COPYCAT ESPRESSO BROWNIES

Resep dalam bhs Indonesia ada dibagian bawah



Selam everybody........Merhaba from Türkey.

Brownies.. one of my choice to entertain my family during weekend or holiday. İt's quick to make and for sure nobody say no to yummy chocolaty fudgy piece. Forget to buy ready brownies mix and try this decadent brownie, it's so simple but so delicious, they are gone in seconds!




This indulgent espresso brownies İ adapted from littlespicejar.com. This recipe combines my fave flavor; coffee and with chocolate chips to create a fudge brownie you won't want to share!
Bake this rich, squidgy chocolate tray bake for any occasion you have. For people you love. And chocolate addict friends 😋




STARBUCKS COPYCAT ESPRESSO BROWNIES

İngredients:

  • 10 Tbsp (140 gr) salted butter 
  • 6 ounces (170 gr) bittersweet chocolate, chopped into pieces → I use chocolate chip
  • 1 ¼ cup ( 280 gr) granulated sugar
  • ½ cup (60 gr) ground espresso → I use instant coffee granule
  • 3 large eggs
  • 3 Tbsp (20 gr) cocoa powder 
  • 2/3 cup (75 gr) all purpose flour 


How to make:

  1. Position a rack in the center of the oven and preheat the oven to 350℉( 180°C).Line 8x8 " square pan with baking paper, set side. Or you can spray your pan.
  2. Place butter and chocolate on a heat proof bowl over simmering water until they melt completely. Remove from heat. Note: Do not let the bottom of your bowl touch the water.
  3. Stir in the sugar and espresso grounds ( I use granule coffee) and continue to mix until the sugar is completely mixed. Add the eggs, one at a time, waiting until each is incorporated before adding in the next. Add the cocoa powder along with the flour and mix until just incorporated. Do not over mix.
  4. Pour the brownie batter into the prepared pan and smooth out the top. Bake the brownies for 30-38 minutes. Do not over bake to get nice yummy fudgy texture. I baked mine about 30 minutes. İt also depends on your oven condition to get right texture.
Serve warm or room temperature.
Recipe adapted from Littlespicejar.com


BAHASA INDONESİA

Assalamu'alaykum... Merhaba dair Türki semuanya...

Bikin brownies adalah pilihan pas buat saya kalau pengen bikin dessert yang cepat dan praktis. Gak pake mixer listrik, tinggal aduk-aduk pakai sendok kayu semuanya, lalu dioven.. selesai. 
Ngovennya juga gak lama-lama, sebab kalau terlalu ngoven hasilnya malah gak bisa fudgy alias bertekstur lembab khas brownie ala Amerika.
Aduknya juga saya gak pakai wire whisker karena kalau pakai itu teksturnya cenderung "cake-y" atau lebih menyerupai kek.

Kali ini saya bikin brownies ala starbuck .. yang terkenal dengan espresso brownie nya. Resep saya adaptasi dari blog littlespicejar dengan sedikit perubahan menyesuaikan bahan yang ada.

Bahan-bahan:
🍫 140 gr mentega asin
🍫 170 gr dark cooking chocolate, potong kecil-kecil
🍫 280 gr gula pasir
🍫 60 gr kopi instant granul (resep asli pakai kopi bubuk espresso)
🍫 3 telur medium
🍫 20 gr bubuk kakao pekat
🍫 80 gr terigu serba guna
🍫 ±150 gr coco chip untuk taburan (opsional, resep asli tidak pakai)

Cara membuat:

1) Panaskan oven suhu 180°C. Alasi loyang brownies ukuran 20x20 cm dengang kertas baking dan olesi dengan margarin. Sisihkan.
2) Masukkan mentega dan potongan cooking chocolate dalam mangkok tahan panas lalu double boil sampai leleh sempurna. Angkat dari api.
Note: panaskan air dengan api sedang kecil saja agar mendidih kecil. Usahakan bagian bawah mangkok tidak menyentuh air panas.
3) Masukkan gula dan kopi instant sambil diaduk hingga sebagian besar gula larut. 
4)  Masukkan telur satu per satu sambil tetap diaduk dengan whisk atau sendok kayu.
5) Ayakkan terigu dan bubuk kakao dan aduk asal rata saja. JANGAN OVERMİX.
6) Tuang ke dalam loyang yang sudah disiapkan lalu oven 30-40 mnt. 
Note: saya oven selama 35 menit. Sesuaikan oven masing-masing ya.
Jangan terlalu lama memanggang, jenis brownies ini "fudgy" alias lembab bagian tengah. Bagian luar akan terlihat shiny dan kering tapi bagian tengah lembab dan chocolaty lengket... Yummy pokoknya.

Sajikan hangat atau suhu ruang.

loading...

2 comments:

  1. Wah espresso brownies Starbucks favoritku banget setelah cinnamon roll. Ini resepnya bisa dipakai untuk tanpa oven nggak mba? Misalnya buat kukus gitu? Soalnya saya juga jarangggg bikin kue sih, nggak ada oven juga �� tapi ini kelihatannya enak jadi penasaran ingin coba. Makasih ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Halo Jane.. makasih sdh mampir dimari ya. Resep ini utk dioven. Kalau mau yg versi kukus bisa dilihat di link ini ya https://myhomediaryinturkey.blogspot.com/2011/05/red-velvet-brownie-sandwich-with-cream.html. ATAU BİSA KLİK "by method" KATEGORİ SEBELAH KANAN

      Delete

Loving my blog? Please help me to share to your friends and tell to the world that my blog contents are valuable and interesting to visit. Subscribe or follow my Facebook, Tweeter, Pinterest or my G+

I've been writing this blog:

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright

MyFreeCopyright.com Registered & Protected

My License

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 United States License. www.myhomediaryinturkey.blogspot.com