♥♥ When two Cultures mixed (。◕‿◕。) Everything in my Page are only simple thing, but I did it with great love.

Tempeh/ Tempe Nedir? (What is tempeh?)

Turkiyenin her yerine Tofu (tahu) ve Tempeh satışı. Ürün hakkında bilgi için Sms veya Email arayınız.

benim.citra@gmail.com


Is a traditional soy product originally from Indonesia. It is made by a natural culturing and controlled fermentation process that binds soybeans into a cake form, similar to a very firm vegetarian burger patty. Tempeh is unique among major traditional soy foods in that it is the only one that did not originate from the Sinosphere cuisine.

It originated in today's Indonesia, and is especially popular on the island of Java, where it is a staple source of protein. Like tofu, tempeh is made from soybeans, but it is a whole soybean product with different nutritional characteristics and textural qualities. Tempeh's fermentation process and its retention of the whole bean give it a higher content of protein, dietary fiber, and vitamins. It has a firm texture and an earthy flavor which becomes more pronounced as it ages. Because of its nutritional value, tempeh is used worldwide in vegetarian cuisine, where it is used as a meat analogue.


Tempe, dunanın en çok sağlık gıda 
ürün, aslen Endonezyanın geleneksel bir soya ürünüdür.Doğal kültürleme ve kontrollü fermentasyon işlemlerinden onra bir çeşit kek şeklini alır.Tempe Soya ürünleri arasında benzesiz bir yere sahiptir.Bugünün Endonezyasında, özellikle Java adasında Soya Proteini açısından vazgeçilmezdir.Tempe,Tofu gibi Soya fasulyesinden yapılır ancak beslenme özellikleri ve dokusal nitelikleri bakımından farklı karaktere sahiptir.Tempenin fermentasyon süreci yüksek protein,vitamin ve diyet lifi açısından yüksek içerik sağlar.Bu yüksek içerik sebebiyle dünya vejeteryan mutfağının gözdelerindendir.

Bugünün Endonezya kökenli, ve protein elyaf kaynak Java, adada özellikle popüler. Tofu gibi, tempe soya fasulyesinden yapılmış, ancak farklı beslenme özellikleri ve dokusal nitelikleri ile bir bütün soya ürünüdür. Tempeh en fermantasyon süreci ve bütün fasulye alıkoyma o protein, diyet lifi, vitamin yüksek bir içerik vermek olduğunu . Sıkı bir doku ve bu yaş gibi daha belirgin hale gelir dünyevi bir lezzet vardır. Çünkü besin değerinin, tempeh bir et analog olarak kullanılan vejetaryen mutfağı, dünya çapında kullanılmaktadır.


Check my homemade Tofu here.


loading...

No comments:

Post a Comment

Loving my blog? Please help me to share to your friends and tell to the world that my blog contents are valuable and interesting to visit. Subscribe or follow my Facebook, Tweeter, Pinterest or my instagram

My License

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 United States License. www.myhomediaryinturkey.blogspot.com

Copyright

MyFreeCopyright.com Registered & Protected