♥♥ When two Cultures mixed (。◕‿◕。) Anything in my Page are only simple thing, but I did it with great love.

Easy Homemade Barbecue Sauce


Resep dalam Bhs Indonesia ada dibagian bawah









Merhaba From Türkiye 👋

First of all, I'd like to thank you for visiting my blog. I hope you can come back, again and again, to check up on any beyond Indonesian or Turkish food or something sweets that you might love. Your comments and emails brighten my days and make this simple blog thing worthwhile 😍💛


Easy Homemade Barbecue Sauce | Çitra's Home Diary. #barbecuesausage #barbecuesaucerecipe #homemadebarbecuesauce #homemadesauce #grillingrecipe

One sauce that should be in my pantry is barbecue sauce. This is one of my "must-have" sauce along with other sauces and spice mixes.
If you are my regular reader of my blog you may probably knew that I am a "homemade" person. I love and prefer to make everything by scratch and homemade.

You may check my homemade red noodle here for noodle lover
Or just go to the category Homemade recipe here to find out all my homemade things starts from noodle, condiment, sauces, and beyond.




You may be interesting in my Fragrance and easy Shawarma spice mix




My homemade barbecue sauce is super easy and incredibly quick to make.
Just mix everything and cook until it bubbling then you are having a flavorful barbecue sauce ready.

Here I use it for sausage and Indonesian meatball (Bakso) grill in homemade barbecue sauce. We love it so much! See the lower part for the recipe.
You can use this sauce in almost everything you want. Chicken, meat, sausage, seafood, and more.

Easy Homemade Barbecue Sauce | Çitra's Home Diary. #barbecuesausage #barbecuesaucerecipe #homemadebarbecuesauce #homemadesauce #grillingrecipe



Easy Homemade Barbecue Sauce
By: Çitra's Home Diary

Yield ±600 ml

Ingredients:
🍃 2 cup of ketchup
🍃 ¼ cup brown sugar
🍃 ½ cup vinegar ( I use apple vinegar)
🍃 3 tbsp molasses ( I use grape molasses)
🍃 3 Tbsp Worcestershire sauce
🍃 2 Tbsp hot sauce
🍃 2 tsp garlic powder
🍃 2 tsp onion powder (optional)
🍃 2 tsp salt ( I use pink Himalayan salt)
🍃 2 tsp black pepper powder

Easy to make:

Mix everything and put it in a medium saucepan. Heat over medium heat until it boils, keep stirring during cooking.
Keep it in a sterilized jar/ bottle. Keep in refrigerator and use within 1-2 months (sometimes more)

#staysafe and Happy cooking.

Easy Homemade Barbecue Sauce | Çitra's Home Diary. #barbecuesausage #barbecuesaucerecipe #homemadebarbecuesauce #homemadesauce #grillingrecipe

How to make sausages and Indonesian meatballs (bakso) barbecue grill.

What you need:
- 10-15 sausages ( I use beef and turkey sausages)
- 10-15 meatball "bakso" ( I use beef and chicken meatball bakso)
- 1 Tbsp oyster sauce (optional)
- ½ cup barbecue sauce (more as needed)
- salt and pepper to taste
- some bamboo skewers
- 1-2 tbsp butter

How to make:

1. Heat butter over a pan then add barbecue sauce, oyster sauce, salt, and pepper. mix until boiling. Correct the taste. Add in sausages and meatball bakso, stir to mix well for few minutes before turn off heat.
2. Thread sausage and meatball bakso onto the skewer, make some shallow slit over the sausage and meatball.
3. Grill over charcoal or grilling pan. Serve immediately with a sprinkle of spring onion.

Enjoy.
Easy Homemade Barbecue Sauce | Çitra's Home Diary. #barbecuesausage #barbecuesaucerecipe #homemadebarbecuesauce #homemadesauce #grillingrecipe


Follow me at Instagram; @citra_homediary
If you making this recipe, please let me know. 
Use hashtag #citrashomediary_recipe and tag me 😊 Send me some 💚


PIN IT FOR MAKE IT LATER
⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩ ⇩
Easy Homemade Barbecue Sauce | Çitra's Home Diary. #barbecuesausage #barbecuesaucerecipe #homemadebarbecuesauce #homemadesauce #grillingrecipe

🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅 🍅







BAHASA INDONESIA


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Merhaba dari Türki semuanya 👋
Terima kasih udah mampir kemari ya. Boleh kok tinggalkan kesan dan pesan di kolom komen dibawah... Saya akan sangat-sangat berterima kasih dan makin semangat update-update 💟

Easy Homemade Barbecue Sauce | Çitra's Home Diary. #barbecuesausage #barbecuesaucerecipe #homemadebarbecuesauce #homemadesauce #grillingrecipe

Hallo semua..... Udah agak lama ya gak update-update... Padahal banyak sekali yang pengen saya sharing disini. Mendekati Ramadan dan selama bulan Ramadan memang kerepotan tak bisa ditunda-tunda di rumah. Selain bebersih rumah musim semi - kalau pinjem bahasa bulenya "spring cleaning" gitulah istilahnya...hehehhe.. 😊

Ditambah lagi memasuki bulan Ramadan, persiapan bikin-bikin makanan yang bisa di stok di freezer macam köfte / meatball khas Turki, homemade mantı ( ravioli khas Turki) dan lain-lain. Selain itu karena udah memasuki musim semi, tanaman-tanaman di balkon dan di dalam rumahpun perlu diperhatiin. Diganti tanahnya jika perlu. terus menanam sedikit bibit baru dan merapikan tanaman yang perlu dipangkas dan lain-lain. Pokoknya kegiatan offline lebih banyak menyita waktu deh. Alhamdulillah 😊
Untung suami ada di rumah jadi bisa bantu dikit-dikit.
Memang, di Turki sejak adanya pandemi ini suami lebih sering kerja dari rumah.

Oke, back to topik ya. Kali ini saya ingin berbagi salah satu resep saus yang tergolong "harus ada" dilemari dapur, yaitu saus barbecue. Ada juga sih saus barbecue yang udah ready dan dijual di market-market. Tapi bagi saya rasanya yang dijual disini kurang "nendang", mirip-mirip saus tomat aja tanpa ada flavor yang lain yang lebih kuat. Makanya saya sukanya bikin sendiri jadi bisa saya sesuaikan dengan lidah Asia saya.
Pada suka saus barbecue juga kan? Kalau iya... yuukk... dicoba juga nih saus barbecue homemade ala saya... Kalau cocok di lidah juga, jangan lupa kasih komen ya di bawah.

Homemade Barbecue Sauce

By: Çitra's Home Diary


Yield ±600 ml

Bahan-bahan:
🍃 2 gelas saus tomat botolan
🍃 ¼ gelas gula palem/ brown sugar
🍃 ½ gelas cuka masak  ( saya pakai cuka apel)
🍃 3 sendok makan molasses ( saya pakai molases anggur-bisa diganti madu)
🍃 3 sdm saus inggris
🍃 2 sdm saus sambal (sesuai selera pedasnya)
🍃 2 sdt bubuk bawang putih (bisa diganti dengan 3 siung bawang putih, parut halus)
🍃 2 sdt bubuk bawang bombay (optional)
🍃 2 sdt garam ( saya pakai himalaya salt)
🍃 2 sdt bubuk merica

Cara membuat:

Campur semua bahan dalam panci saus ukuran sedang. Panaskan sambil diaduk-aduk sampai mendidih.
Matikan api lalu simpan dalam botol yang sudah diseterilkan.
Simpan dalam lemari es, bisa dipakai kurleb 1-2 bulan.

#staysafe and Happy cooking.

Oh iya, dibawah saya juga bagikan resep sosis dan bakso saus barbecue panggang ala saya dengan menggunakan saus barbecue homemade ini. Kesukaan anak dan saya ini buat camilan sambil nemanin dia belajar.


Easy Homemade Barbecue Sauce | Çitra's Home Diary. #barbecuesausage #barbecuesaucerecipe #homemadebarbecuesauce #homemadesauce #grillingrecipe

Bahan untuk sosis dan bakso bakar saus barbecue:
- 10-15 buah sosis ( saya pakai sosis sapi dan sosis kalkun)
- 10-15 biji Bakso sapi (atau bakso ayam)
- 1 sdm saus tiram
- ½ gelas saus barbecue
- garam dan merica sesuai selera
- tusuk sate
- 1-2 sdm mentega

How to make:

1. Panaskan mentega lalu masukkan saus barbecue, saos tiram, garam dan merica Aduk sambil dipanaskan sampai mendidih. Koreksi rasanya. Masukkan sosis dan bakso, aduk-aduk hingga semua berbalut saus. matikan api.
2. Tusuk dengan tusukan sate, kerat-kerat sosis dan bakso. Bakar diatas arang sambil dioles dengan sausnya. Bisa juga dipanggang diatas grilling pan.
3. Sajikan hangat dengan taburan daun bawang jika suka.

Enjoy.

Oh iya... jangan lupa connect ke Instagram saya ya di @citra_homediary
Mention saya dan kasih hestek #citrashomediary_recipe kalau suka dan recook resep dari blog saya ya. Send me some 💗


==================================================================

You may like this recipe also:


My Homemade Plum sauce / Saus Buah Prem



Membuat susu kental manis sendiri II / Homemade condensed milk II #homemadecondensedmilk
Membuat susu kental manis sendiri  / Homemade condensed milk 


HOMEMADE SPINACH NOODLE / CARA MEMBUAT MIE BAYAM SENDIRI DI RUMAH






loading...

No comments:

Post a Comment

Loving my blog? Please help me to share to your friends and tell to the world that my blog contents are valuable and interesting to visit. Subscribe or follow my Facebook, Tweeter, Pinterest or my G+

I've been writing this blog:

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

My License

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 United States License. www.myhomediaryinturkey.blogspot.com

Copyright

MyFreeCopyright.com Registered & Protected