Ingredients:
- 2 cups rice (rinsed and drained)
- 2 onions (finely chopped)
- ½ kg lamb meat (cut into small pieces)
- 200 g margarine
- Salt
- 1 dessert spoon thyme
- 1 tsp cinnamon powder
- 1 cup raisin (washed)
- 1 tsp pepper powder
- 1 dessert spoon dried basil
- 1 bunch of 'dill' (minced)
How to cook:
Heat margarine, put onions and meat, stir 10 minutes. Add water, reduce heat, simmer for 15 minutes. Mix in rice and other ingredients except 'dill' and raisin, stir again. test the taste and cook again 10 minutes over low heat. If rice is soft, just mix in 'dill' and raisin, stir well .....
- 2 cups rice (rinsed and drained)
- 2 onions (finely chopped)
- ½ kg lamb meat (cut into small pieces)
- 200 g margarine
- Salt
- 1 dessert spoon thyme
- 1 tsp cinnamon powder
- 1 cup raisin (washed)
- 1 tsp pepper powder
- 1 dessert spoon dried basil
- 1 bunch of 'dill' (minced)
How to cook:
Heat margarine, put onions and meat, stir 10 minutes. Add water, reduce heat, simmer for 15 minutes. Mix in rice and other ingredients except 'dill' and raisin, stir again. test the taste and cook again 10 minutes over low heat. If rice is soft, just mix in 'dill' and raisin, stir well .....
enjoy while it's warm.
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
- 2 baş soğan( ince doğranmış)
- ½ Kg kuzu eti( küçük kuşbaşı)
- 200 gr margarin
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı siyah üzüm (yıkanmış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı feşleğen
- 5 su bardağı su
- 1 bağ dereotu (ince kıyılmış)
Yapılışı:
Tencere içinde yağı, soğanı ve eti ateş üzerinde 10 dakika karıştırın. Suyunu ilave edip, 15 dakika ağır ateşte pişmeye bırakın. Etin üzerine üzüm ve dereotu hariç, pirinçten başyalarak tüm malzemeyi koyup, karıştırın. Lezzetini kontrol edin ve ağır ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alın . Pilav demini aldıktan sonra üzümü ve dereotunu ılave edip, karıştırın .... Afıyet olsun.
*Bahasa Indonesia
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç (ayıklanıp yıkanmış)
- 2 baş soğan( ince doğranmış)
- ½ Kg kuzu eti( küçük kuşbaşı)
- 200 gr margarin
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı siyah üzüm (yıkanmış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı feşleğen
- 5 su bardağı su
- 1 bağ dereotu (ince kıyılmış)
Yapılışı:
Tencere içinde yağı, soğanı ve eti ateş üzerinde 10 dakika karıştırın. Suyunu ilave edip, 15 dakika ağır ateşte pişmeye bırakın. Etin üzerine üzüm ve dereotu hariç, pirinçten başyalarak tüm malzemeyi koyup, karıştırın. Lezzetini kontrol edin ve ağır ateşte 10 dakika pişirin. Ateşten alın . Pilav demini aldıktan sonra üzümü ve dereotunu ılave edip, karıştırın .... Afıyet olsun.
*Bahasa Indonesia
Bahan:
- 2 gls beras( cuci dan tiriskan)
- 2 buah bawang bombay (cincang halus)
- ½ kg daging kambing (potong kecil-kecil)
- 200 gr margarin
- Garam
- 1 sndk manis thyme
- 1 sndk teh kayumanis
- 1 gls raisin (cuci)
- 1 sndk teh merica bubuk
- 1 sndk gula basil
- 1 ikat ‘dill’ (potong halus)
Cara memasak:
Panaskan margarin, masukkan bawang dan daging, aduk 10 menit. Tambahkan air, kecilkan api, biarkan masak selama 15 menit. Masukkan beras dan bahan yang lain kecuali ‘dill’ dan raisin, aduk lagi. Cicipi rasanya dan masak kembali 10 menit dengan api kecil. Jika beras sudah tanak, baru masukkan ‘dill’ dan raisin, aduk ..... Selamat menikmati
(lezat disajikan panas)
- 2 gls beras( cuci dan tiriskan)
- 2 buah bawang bombay (cincang halus)
- ½ kg daging kambing (potong kecil-kecil)
- 200 gr margarin
- Garam
- 1 sndk manis thyme
- 1 sndk teh kayumanis
- 1 gls raisin (cuci)
- 1 sndk teh merica bubuk
- 1 sndk gula basil
- 1 ikat ‘dill’ (potong halus)
Cara memasak:
Panaskan margarin, masukkan bawang dan daging, aduk 10 menit. Tambahkan air, kecilkan api, biarkan masak selama 15 menit. Masukkan beras dan bahan yang lain kecuali ‘dill’ dan raisin, aduk lagi. Cicipi rasanya dan masak kembali 10 menit dengan api kecil. Jika beras sudah tanak, baru masukkan ‘dill’ dan raisin, aduk ..... Selamat menikmati
(lezat disajikan panas)
loading...
Thanks for sharing this! I’m delighted with this information, where such important moments are captured. All the best!
ReplyDelete